Random werk

  • Academie voor Drama, Eindhoven 1986 - 2005 / De afgestudeerden
  • Utrecht 1941 Processie Kleuterschool
  • Movement 04
  • Asparagus 3
  • Locked up 09
  • Bird 1
  • Nieuw Leven Gedicht/Poem

Klik voor meer info

Terug naar nieuwsoverzicht
Uitprinten

Nieuwbrief exposeren bij Honsoirde15-09-2006 - PERSBERICHT
Vught, september 2006
Jan-Clemens Lampe en Carla Weijers exposeren bij Honsoirde in Nieuwkuijk

Op uitnodiging van de Stichting Honsoirde exposeren van 7 oktober t/m 29 oktober in de toren van Abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk Jan-Clemens Lampe met gemengde technieken, fotografie en gedichten in corten-staal en Carla Weijers met schilderijen.
Openingstijden zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Lampe gebruikt sinds zijn jeugd het medium fotografie. De onderwerpen zijn te groeperen onder de noemer "Foto-grafiek"; geënsceneerde figuratieve en non-figuratieve fotografie, geïnspireerd door materiaalstructuur, natuur, architectuur en de mens. Naast de pure analoge fotografie gebruikt hij ook digitaal gescande objecten, welke als Inktjetprint op Archival Matte Paper worden gebracht in zuurvrije passe-partout, ingelijst in handgemaakte houten lijsten of zwarte aluminium lijsten.

Sinds 1991 vervaardigt Lampe ook werken in gemengde technieken. De werken ontstaan uit de verbeelding van emoties, waarbij de grafische aspecten uit het fotografisch werk terug te vinden zijn. Naast non-figuratieve composities in acryl en oliepastel maakt hij ook driedimensionale composities met boekdelen, hout, metaal en textiel. De werken worden gebracht in zorgvuldig gekozen en aan het werk aangepaste, vaak diepe, lijsten.

Sinds 1999 schrijft Lampe ook poëzie en gaf hij de bundel "Jan-Clemens Lampe. Gedichten, Bundel #1" uit. Een aantal gedichten zijn uitgevoerd in corten staal, waarvan enkele nu worden geëxposeerd.

Carla Weijers brengt schilderijen in acryl; deze zijn meestal groot en abstract. Dit geeft haar de vrijheid om zich te laten verrassen door wat er op het doek gebeurt. Zij wil graag ongebaande paden betreden. Avonturieren is haar niet vreemd; dit doet zij dus ook op een aantal vierkante meters doek in haar atelier.
Belangrijk voor Weijers is dat de combinatie van kleur, materiaal en omgeving een aangenaam gevoel oplevert, iets toevoegt, waarbij de ratio zoveel mogelijk wordt uitgeschakeld. Voor haar is het iedere keer een intense zoektocht. Op de vraag “Is het een verslaving?” Volgt een hartgrondig “Ja, Ja, Ja”.


Expositie Jan-Clemens Lampe en Carla Weijers
Stichting Honsoirde
Lokatie: Toren Abdij Mariënkroon
Abdijlaan 6, Nieuwkuijk
7 t/m 29 oktober 2006.
Zaterdag en Zondag 13.00-17.00 uur
___________________________________________________________________________________

Nadere informatie
www.honsoirde.nl
www.kunstenaarsoverlegvught.nl
www.janclemenslampe.nl

Persfoto’s via www.janclemenslampe.nl/lampeeu/honsoirde.htm