Random werk

 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 010
 • Photoshoot Jan-Clemens Lampe april 1989 - 5 themas
 • Den Bosch / s-Hertogenbosch in kleur 1990 & 1999
 • Bold 2
 • Gebonden isolatie / Bound insulation
 • Locked up 02
 • Beans 05
 • Varenbos 001
 • Interactie Gedicht/Poem
 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 009
 • Potloden/Pencils 1&2 gelijst (nr2)

Klik voor meer info

Terug naar nieuwsoverzicht
Uitprinten

Persbericht expo VHM01-08-2007 - PERSBERICHT
 Vught Augustus 2007

Jan-Clemens Lampe exposeert in Vught Historisch Museum
 
De Vughtse beeldend kunstenaar Jan-Clemens Lampe (* Utrecht 1938) exposeert op uitnodiging bij het Vughts Historisch Museum te Vught van 30 september  t/m 28 oktober op dinsdag, donderdag en zondag van 14.00-17.00 uur.
In deze overzichttentoonstelling worden zijn mixed media werken, gedichten in cortenstaal en fotografisch werk getoond.

Vanaf zijn jeugd gebruikt Lampe het medium fotografie. De onderwerpen zijn te groeperen onder de noemer “fotografiek”, geënsceneerde figuratieve en non–figuratieve fotografie. Zijn onderwerpen zijn te groeperen onder de noemer "Fotografiek"; geënsceneer­de figuratieve en non‑figuratieve foto­grafie, geïnspireerd door materi­aalstructuur, natuur, architectuur en de mens, alsmede de schoonheid van het detail in het grote geheel van het land­schap, de architectuur of de enkele lijn van het menselijk lichaam. Het resultaat: een neerslag van de verwondering over dit lijnenspel en de kleurschakeringen met daarbij de belichting als een fascinerend aspect.
Lampe bewerkt nu zijn vroegere werk tot “tekeningen”, geprint op mat fotoarchiefpapier.

Na aanvankelijk fotografisch werk te hebben gemaakt, startte Lampe eind tachtiger jaren met vervaardiging van werken in gemengde technieken, ontstaan uit de verbeelding van emoties, waarbij de grafische aspecten uit zijn fotografisch werk zijn terug te vinden. Naast non-figuratieve composities in acryl en oliepastel maakt Lampe ook driedimensionale composities met boekdelen, hout, metaal, textiel en memorabilia. Hierdoor ontstaan vaak driedimensionale werken, welke in verdiepte lijsten worden gebracht.

Sinds 1999 schrijft Jan-Clemens Lampe poëzie. De gedichten publiceerde hij op het Internet en gaf daarnaast “Jan-Clemens Lampe. Gedichten Bundel #1” uit. Enkele van deze gedichten zijn uitgevoerd in corten-staal en zijn deels naast zijn  mixed media- en fotografisch werk te zien tijdens deze expositie.


Vughts Historisch Museum
Taalstraat 88 A
5261 BH  Vught
Tel. 073-6568603
www.vughtshistorischmuseum.nl
v.h.muse@i2move.nl
30 september t/m 28 oktober 2007.
Dinsdag, Donderdag en Zondag 14.00-17.00 uur

____________________________________________________________________________________

Nadere (pers)informatie:
Jan-Clemens Lampe ®
info@janclemenslampe.nl