Random werk

  • Movement 03
  • Locked up - sequentie
  • Travo-testen - Travo testing
  • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 022
  • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 004
  • Utrecht 1952 stadsbeelden
  • Giltpills-1
  • Dried Flowers
  • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 002
  • 2013

Klik voor meer info

Terug naar nieuwsoverzicht
Uitprinten

Persbericht IetsMooisAanDeMuur01-04-2008 - PERSBERICHT
Vught, April 2008

Jan-Clemens Lampe exposeert bij Grafiek-Galerie “Iets Moois aan de Muur” in ’s-Hertogenbosch.

De Vughtse beeldend kunstenaar Jan-Clemens Lampe (* Utrecht 1938) exposeert bij Galerie “Iets Moois aan de Muur” te ‘s-Hertogenbosch van 11 april t/m 17 mei fotowerken en werken in gemengde technieken, alsmede gedichten.

Lampe gebruikt sinds zijn jeugd het medium fotografie. De onderwerpen zijn te groeperen onder de noemer "Foto-grafiek"; geënsceneerde figuratieve en non-figuratieve fotografie, geïnspireerd door materiaalstructuur, natuur, architectuur en de mens. Naast de pure analoge fotografie gebruikt hij ook digitale fotografie, welke als inkjetprint op mat foto-archiefpapier worden gebracht in zuurvrij passe-partout, ingelijst in Barth aluminium lijsten. Een serie van acht van zijn foto’s brengt hij uit als fotokaarten in een handvervaardigde kartonnen giftset met drukknoopsluiting.

Sinds 1991 vervaardigt Lampe ook werken in gemengde technieken. De werken ontstaan uit de verbeelding van emoties, waarbij objecten (“memorabilia”) vaak als uitgangspunt dienen en grafische aspecten uit het fotografisch werk terug te vinden zijn. Naast non-figuratieve composities in acryl en oliepastel maakt hij ook driedimensionale composities met boekdelen, hout, metaal en textiel. De werken worden gebracht in zorgvuldig gekozen en aan het werk aangepaste, vaak diepe, handvervaardigde lijsten.

Sinds 1999 schrijft Lampe ook poëzie, waarvan delen in zijn werk zijn terug te vinden, en gaf hij de bundel "Jan-Clemens Lampe. Gedichten, Bundel #1" uit, welke bij de galerie te koop is.
Een aantal gedichten zijn uitgevoerd in corten staal. Ook bracht hij een serie sportgedichten op professionele sportshirts uit onder het merk “Dorst maar de Eindstreep ®”.
Tevens exposeert Chika Ito met ingetekende zeefdrukken met eigeel en zilverinkt.
Opening vrijdag 11 april met om 4 uur met een ‘tweespraak’ tussen kunstenaar (Lampe) en drukker (Habraken). Zij vertellen en ondervragen elkaar over het hoe en wat omtrent een zeefdrukprent met ‘n demonstratie.
Daarna om 5 uur de openingsborrel
Expositie Jan-Clemens Lampe
Galerie “Iets Moois aan de Muur”
Schilderstraat 17A
5211 NB  ‘s-Hertogenbosch
11 April t/m 17 Mei 2008
Vrijdag en Zaterdag 12.00 – 17.00 uur
en op afspraak; Tel. 073-6132971 / 06-20881489
www.ietsmooisaandemuur.nl
ietsmooisaandemuur@planet.nl

___________________________________________________________________________________

Nadere informatie
Jan-Clemens Lampe
www.janclemenslampe.nl
info@janclemenslampe.nl
Persfoto’s beschikbaar