Random werk

 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 023
 • Modelfotografie uit 1987 - Model photography from 1987
 • De Deur
 • Boxen in Het Speelhuis Helmond 1984
 • Varenbos 005
 • WO 2 Memorabilia
 • Black & White P
 • Verborgen en gezien worden / hidden and be seen
 • 2014
 • Faithful
 • 2021
 • Asparagus 2
 • White Stream 07
 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 010
 • Vertaling Gedicht/Poem

Klik voor meer info

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief 32 van Jan-Clemens Lampe

JCL
Review werk Jan-Clemens Lampe door Arne Bakker Arkema
'Ongeveer twintig jaar geleden zag ik in de woonkamer van mijn oma een schilderij waarvan ik dacht … WOW ! Ik ben een verwoed lezer en zag daar het gedrukte woord op een prachtige wijze in een schilderij uitgebeeld. Het betreffende schilderij heb ik geërfd en nu hangt het in mijn woonkamer in Parijs.

Bij mijn verhuizing naar Parijs heb ik nog een schilderij van Jan-Clemens Lampe gekocht. Totaal anders, licht van kleur, open van structuur en daardoor ruimte gevend aan wisselende invullingen, afhankelijk van de stemming en de persoon.

Beide schilderijen geven de woonkamer – volgens velen - een meerwaarde.   Hopelijk worden mijn beide jonge dochters door deze schilderijen gestimuleerd in hun liefde voor de kunst.

Als ik de nieuwsbrieven die ik als abonnee regelmatig krijg toegestuurd bestudeer, dan verbaas ik me over de veelzijdigheid van Jan-Clemens zowel in het gebruik van verschillende materialen als het toepassen van uiteenlopende technieken. Kortom, ik ben een bewonderaar van Jan-Clemens Lampe en hoop nog lang van zijn kunstwerken te mogen genieten.

Parijs, 7 februari 2014
Arne'

Klik HIER voor de andere reviews
 


JCL
Anzichtkaarten van rond 1908
De categorie Prentbriefkaarten (of ansichtkaarten) is ontstaan uit de inhoud van de speciaal voor mijn moeder gemaakte album, waar de door haar ouders en familie toegezonden kaarten in werden gestoken.
De album draagt het jaartal 1907 en was een cadeau voor haar 6e verjaardag op 28 augustus 1907.

Van de prentbriefkaarten, of ansichtkaarten, wordt ook de achterzijde afgebeeld, om postzegels, de minimale adressering en handschriften uit die tijd te laten zien.

In de vorige nieuwsbrief gaf ik de start van dit project aan.
Sinds die tijd zijn de de categorie Steden Nederland de stad Amsterdam opgenomen, evenals 's-Hertogenbosch, Vught, Utrecht (met o.a. de Studenten Lustrum feesten uit 1906), Uden en Thorn.

Ook werd de categorie Kinderen-Meisjes, Kinderen-Jongens, Vrouwen portretten, Reclame prentbriefkaarten en Vorstenhuizen gecompleteerd of toegevoegd.
 


JCL
Mixed media werk met acryl
Op mijn website staan aparte categorieën voor werk in acryl op linnen, op paneel en op papier.
Maar onder de categorie Mixed Media staan ook werken waarin acryl verf de basis is.
Ik vind het interessant om deze werken eens naar voren te halen.

Klik HIER om deze 10 geselecteerde werken bij elkaar te zien.
 


JCL
Overstappen naar een andere provider

Veel mensen veranderen van e-mail adres omdat zij overschakelen naar glasvezelkabel en een andere provider.
Vergeet dan niet u opnieuw met uw nieuwe e-mailadres op mijn homepage aan te melden voor mijn Nieuwsbrieven via de link 'Stuur mij de nieuwsbrief'

Als u deze nieuwsbrief nog op een e-mailadres ontvangt, dat gaat vervallen, kunt u zich (en daarmee het oude e-mailadres) onderaan deze nieuwsbrief afmelden,
U kunt mij ook een e-mail sturen  met het oude en nieuwe adres, dan verzorg ik de aanpassing en ontvangt u een mail om de de aanmelding onder uw nieuwe e-mail adres te bevestigen.
 


JCL
Nieuwsbrief Februari 2014
Gebruik bij het lezen van de nieuwsbrief via de website A+ ] A- in de kop van de pagina om de tekst te vergroten of te verkleinen.

Opnieuw lezen van een nieuwsbrief kan door op de homepage - onder het vakje voor inschrijven voor nieuwsbrief - de link 'Bekijk hier de voorgaande edities' aan te klikken, of klik HIER

Vindt u deze nieuwsbrief of mijn website ook interessant voor vrienden of bekenden, stuur deze nieuwsbrief dan aan hen door met de suggestie zich ook te abonneren op deze informatie.

Wilt u steeds up-to-date zijn, meldt u dan aan op de homepage via het RSS-pictogram, of volg mij via Facebook of Twitter en linkedIn via de iconen op de homepage.