Random werk

 • White Stream 20
 • Loper T-shirt V-hals Dri-Comfort XXL
 • She
 • Locked up - sequentie
 • Tuin-architectuur 2013 Beeld registratie door Jan-Clemens Lampe
 • Marks 5
 • WC-Tools van rond 1940
 • Ik en mijn Bas - mijn petje en het witte koord
 • Modelfotografie uit 1987 - Model photography from 1987
 • Foto 'tekeningen'
 • Utrecht 1951 Bisschop Coadjutor Bernardus Alfrink
 • Art card Mirror 1

Klik voor meer info

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief 24 van Jan-Clemens Lampe

JCL
Nieuwsbrief Februari 2013
Met een aankondiging van fotoverhalen, nieuw werk in acryl op linnen en deelname aan de expositie van Kunstenaarsoverleg Vught (KOV) in Het Kruithuis in 's-Hertogenbosch.

Opnieuw lezen van een nieuwsbrief kan door op de homepage - onder het vakje voor inschrijven voor nieuwsbrief - de link 'Bekijk hier de voorgaande edities' aan te klikken.

Vindt u deze nieuwsbrief of mijn website ook interessant voor vrienden of bekenden, stuur deze nieuwsbrief dan aan hen door met de suggestie zich ook te abonneren op deze informatie.JCL
Fotoverhalen in zwart/wit
Ik heb fotoverhalen samengesteld uit fotosessies bedoeld voor het fotodecor bij een bewegingsvoorstelling van Toon Ory..

Toon Ory, docent bewegingstheater, kunstenaar en scenograaf vroeg Jan-Clemens Lampe voor een gezamenlijk project. Ory wil een bewegingsvoorstelling brengen gebaseerd op het verhaal The Portrait of Dorian Gray van Oscar Wild. De opzet van het project is een experiment, waarbij In de maanden mei tot en met augustus 2011 tijdens de ontwikkeling van het project onder de werktitel ‘Het Portret’ opnamen zijn gemaakt tijdens de uitwerking van de scènes.
Het verhaal vertelt analoog aan het boek van Oscar Wild het verhaal van een oude man en een jonge man, hier gespeeld door Toon Ory en de in 2011 aan de FHK Academie voor Drama afgestudeerde Paul van de Waterlaat.
Lampe schoot circa 2500 foto’s waaruit door hem een selectie werd gemaakt.
Door Toon Ory wordt de selectie door middel van PowerPoint projectie via meerdere beamers het ‘decor’ gebouwd bij de door Ory te ontwikkelen bewegingsvoorstelling. Gedacht wordt nog aan afgeleide presentatie van het foto-verhaal met ondersteunende muziek en teksten.

Jan-Clemens Lampe selecteerde een aantal foto's en publiceert deze hoofdstukken onder de titels
Het Portret - De Ontmoeting; klik HIER voor het fotoverhaal
Het Portret - Het bezoek
Het Portret - Surprise Dinner  Klik HIER voor het fotoverhaal.JCL
Nieuw werk in acryl 'Hidden colours'
Ik heb mijn serie doeken in acryl op linnen uitgebreid met het werk 'Hidden Colours'
Het werk is opgezet in veel kleurvlakken acryl en daarna met roller afgedekt met bruin-rode acryl laag, waardoor onderliggende kleuren vaag zichtbaar blijven; vandaar de naam 'Hidden Colours'
Klik HIER voor meer informatie


JCL
Nieuw werk in acryl 'Twined Colours'
Ik heb een nieuw werk toegevoegd aan de serie Acryl op Linnen
Het werk is opgezet in dooreengevlochten kleurbanen acryl; vandaar de naam 'Twined Colours'
Klik HIER voor meer informatieJCL
Expositie van Kunstenaarsoverleg Vught
Ik neem deel aan de expositie ‘Harmonie van Verschil’ van Kunstenaarsoverleg Vught (KOV).
Ik exposeer nieuw werk in acryl op linnen en enkele gedichten in cortenstaal. In een totaal-wand van alle kunstenaars ziet u twee van mijn kleine werken.

har•mo•nie (de v) 1. samenwerking of verband van een aantal zaken tot een welgeordend en aangenaam aandoend geheel. (Van Dale Elektronisch Woordenboek)

In harmonie exposeren 22 leden van Kunstenaarsoverleg Vught (KOV) van 17 maart t/m 21 april in het Kruithuis aan de Citadellaan 7 in ’s-Hertogenbosch hun met verschillende media vervaardigde werken.
Getoond worden werken in gemengde technieken, schilderijen, fotografie, tekeningen, gedichten in cortenstaal, glaskunst, beelden en ruimtelijk werk in 3D.

Deelnemende kunstenaars:
Els Hollestelle, Carola Mokveld, Rietje J.-Huijser, Lon Willems, Jan-Clemens Lampe, Jan Hein Arens, Hanneke Odekerken, Jeanne Tax, Joline van Poppel, Leny Klerks, Paula Cammaert, May van Heijst, Marion Steijvers, Carla Weijers, Ingeborg-Helena van Stiphout, Thieu Holla, Patrice Vermeer, Jelmer Wijma, Nora de Jong, Wim van Hassel, Saskia van Oversteeg en Gerard van Selst.

Opening van de expositie: zondag 17 maart om 15:00 uur.

Voor meer informatie over de exposerende kunstenaars: www.kunstenaarsoverlegvught.nl

KOV expositie ‘Harmonie van Verschil’
Het Kruithuis, Citadellaan 7, ’s-Hertogenbosch
17 maart t/m 21 april
woensdag t/m zondag 12:00 - 17:00 uur
Ook 2e paasdag maandag 1 april geopend 12:00 - 17:00 uur.