Random werk

 • Fern Wood
 • Loper T-shirt V-hals Dri-Comfort Medium
 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 017
 • Nieuw Leven Gedicht/Poem
 • Station 2
 • Wieler Trui 1 korte mouw; Airtex Medium
 • Crystal 01
 • Black & White P
 • Locked up 06
 • Zomer (Gedicht/Poem)
 • sculptuur - fotosessie december 2002 gedigitaliseerd
 • Faithful

Klik voor meer info

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief 12 Jan-Clemens Lampe

JCL
Nieuwsbrief December 2011
Welkom op Nieuwsbrief  12 van Jan-Clemens Lampe van december 2011.

Een nieuwe website, een nieuwe nieuwsbrief.
Ook de nieuwsbrief is aangepast aan het nieuwe ontwerp en de techniek van de website.
De nieuwsbrief bestaat uit blokken met nieuws; kort en krachtig met een bijpassend plaatje.
In de tekst kan verwezen worden naar meer informatie met meer foto's of beelden.
Nieuwsbrief 12 van Jan-Clemens Lampe is de eerste versie in deze opmaak.
Suggesties? Ik hoor het graag! Mail mij

Deze nieuwsbrief gaat weinig over kunst maar meer over techniek. Maar dan techniek die mij in staat stelt om in de toekomst de abonnees meer en eenvoudiger over mijn werk als beeldend kunstenaar te kunnen informeren. En vooral ook meer te publiceren over mijn fotowerk, dat tot nu toe weinig aandacht kreeg, omdat het niet goed gepresenteerd kon worden. Ik ga mijn dierbare foto's, die op negatief zijn geschoten digitaliseren en vervolgens te publiceren.

Is deze nieuwsbrief interessant voor vrienden of bekenden, mail deze editie dan aan hen door.
Op de home-page van de tijdelijke domeinnaam  www.lampe.eu  kan men zich inschrijven voor de nieuwsbrief; onder iedere nieuwsbrief staat een link om uit te schrijven (ook als men van e-mailadres verandert)
Let op! U kunt via de antwoordknop NIET reageren op de Nieuwsbrief van Jan-Clemens Lampe (no-reply bericht), hiervoor gebruikt u een e-mail.

NB. Alle gegevens van abonnees zijn overgezet; u hoeft zich niet opnieuw aan te meldenJCL
Nieuwe website
Je moet er even doorheen. Een geheel nieuwe website, die voldoet aan de eisen van nieuwe ontwikkelingen, gebruikersvriendelijkheid, overzichtelijkheid en een prettige uitstraling.
Ad en Aart van Online Identity hebben met hun ervaring en kennis een website gebouwd, die aan al mijn eisen en wensen voldoet. Het is een Content Management Systeem (CMS) dat op internet draait.  Op deze basis kan ik mijn website zelf verder kleur en indeling geven.
Ik hoop dat het resultaat ook bij u in de smaak valt.
Tijdens de overgang wordt de oude website afgebouwd en wordt tijdelijk onder de domeinnaam www.lampe.eu de nieuwe website opgebouwd. Zo spoedig mogelijk wordt weer overgeschakeld naar de domeinnaam janclemenslampe.nl


JCL
Sociale media
Sociale media hebben hun intrede gedaan in de website van Jan-Clemens Lampe.
Boven aan de pagina in de nieuwe opmaak van de website staan iconen van sociale media: FaceBook, Twitter, YouTube en LinkedIn.
Aangezien steeds meer mensen via deze kanalen communicren, ga ook ik zakelijke berichten via deze media versturen om daarin te verwijzen naar mijn website met gemengde technieken, fotografie en gedichten.
Lid van een van deze sociale media? Klik dan eens door naar mijn pagina's in deze groepen en word 'vriend', 'volgers' of 'connect' ; dan laat ik weten wat voor nieuws er is in kunstzaken.


JCL
FaceBook I like it-icoon
In de sociale media kan men heel gemakkelijk laten weten of een product of bericht op prijs gesteld word, of niet. Bij FaceBook heeft men de "duim omhoog" en "de duim omlaag" als icoon.
Op de verniewde website van Jan-Clemens Lampe is bij afgebeelden kunstwerken en bij gedichten het FaceBook-duim omhoog icoon geplaatst.
Zo kan iedereen op een eenvoudige mannier laten weten of hij of zij mijn werk postief beoordeeld.

Het gevolg van zo'n actie is dat op de FaceBook-pagina van de beoordelaar dit FaceBook-icoon zichtbaar wordt met een link naar het betreffende werk op de website van Jan-Clemens Lampe
Voor mij is dat een goede indicatie, welk soorten werken door de websitebezoekers gewaardeerd worden.

Dus kijk eens rond, bijvoorbeeld bij www.janclemenslampe.nl/Fotografie/ of bij www.janclemenslampe.nl/gemengde-Technieken/Mixed_media/ 


JCL
Lampe.eu
Tijdelijk maakt Jan-Clemens Lampe gebruik van een andere domeinnaam
Bij de opbouw van mijn nieuwe website gebruik ik tijdelijk mijn domeinnaam lampe.eu.
Tot het moment dat het voornaamste deel van de oude site is overgezet, wordt terug geschakeld naar www.janclemenslampe.nl
Dat kan een paar dagen problemen geven met links, die alsnog verwijzen naar de blijvende domeinnaam janclemenslampe.nl  Mijn excuses daarvoor.


JCL
Colofon bij website
Omdat het voor mij en voor de gebruiker even wennen is aan een nieuwe website, heb ik tijdens de bouw van de website een overzicht gemaakt van de indeling en het gebruik.
Het geheel is opgenomen in de colofon van de website.
Omdat het handig is om in de loop van de tijd een keer te kunnen spieken is er onder aan de pagina een link aangebracht om snel de colofon te kunnen oproepen.


JCL
Publicatie Fotografie
Tot voor kort werd weinig foto werk van mij via internet gepubliceerd.
Op de nieuwe website is de presentatie mogelijkheid verbeterd.  Ik zal daarom in de toekomst meer archiefmateriaal publiceren.
De foto werken zullen wel een - vrij doorzichtig - copyright indicatie hebben, dat het bekijken van de foto's niet stoort.
Een selectie van de gepubliceerde foto's zal ik ook uitgeven als C-print. Deze foto's zijn steeds te vinden onder de inleiding bij de subcategorieën in de categorie Fotografie.
Deze categorie is dus duidelijk nog 'under construction"


JCL
Fotoproject Het Portret
Toon Ory, docent bewegingstheater, kunstenaar en scenograaf vroeg Jan-Clemens Lampe voor een gezamenlijk project. Ory wil in 2012 en bewegingsvoorstelling brengen gebaseerd op het verhaal The Portrait of Dorian Gray van Oscar Wild.
De opzet van het project is een experiment, waarbij In de maanden mei tot en met augustus 2011 tijdens de ontwikkeling van het project onder de werktitel ‘Het Portret’ opnamen zijn gemaakt tijdens de uitwerking van de scenes.
 
Het verhaal vertelt analoog aan het boek van Oscar Wild het verhaal van een oude man en een jonge man, hier gespeeld door Toon Ory en de in 2011 aan de FHK Academie voor Drama, afgestudeerde Paul van de Watersloot.
Lampe schoot circa 2500 foto’s waaruit door hem een selectie werd gemaakt.
Door Toon Ory wordt de selectie door middel van PowerPoint projectie via meerdere beamers het ‘decor’ gebouwd bij de door Ory te ontwikkelen bewegingsvoorstelling. Gedacht wordt nog aan afgeleide voor-presentatie van het fotoverhaal met ondersteunende muziek en teksten.

Zie voor enkele foto's Het PortretJCL
Pionier voor De Dans
Jan-Clemens Lampe Pionier voor de Dans bij het Parktheater in Eindhoven.

Ik ben voor het theaterseizoen 2011-1212 door het Parktheater in Eindhoven gevraag als Pionier voor de Dans. 
De taken zijn in het genre dans aandacht te vragen voor een door jou uitgekozen dansgroep.
Ik koos voor Conny Janssen Danst uit Rotterdam.
Vervolgens kies je een voorstelling, die in het Parktheater is geboekt, om die voorstelling te promoten.

De keuze viel op Life-Live!, het 20-jarig jubileum programma van Conny Janssen.
Ik schreef op verzoek een inleiding bij de voorstelling, die in de seizoen-brochure van het Parktheater is afgedrukt. Daarna heb ik een repetitie bijgewoond in Rotterdam, heb foto's geschoten en een interview gehad met Conny Janssen.  Daarover heb ik een Blog geschreven op de site van het Parktheater.

Later in het seizoen, als de voorstelling in het land staat, ben ik in de Verkade Fabriek in 's-Hertogenbosch de voorstelling gaan bekijken om daarvan weer verslag te doen op de Parktheater Blog.
Ook maakte ik hierover een videoverslag

Voor de voorstelling Life-Live! in het Parktheater was er een voorbespreking met Conny Janssen en na de voorstelling kon er in de Kameleon-zaal nog nagepraat worden met Conny en een paar dansers.  Ook dat werd door Parktheater weer gefilmd en op de website gezet in het Parktheater Online Magazine (POM).
DE voorstelling op 14 december 2011 was uitverkocht! Maar wie einde van het theater seizoen Conny Janssen Danst met de nieuwe productie 'Meer Ruis' in het Parktheater wil zien moet 11 april vrij houden.


JCL
Video's op de website
Bij de nieuwe opzet van de website, heb ik ook een duidelijke plaats gereserveerd voor video.
Bij een aantal gedichten stonden al links naar Youtube om de video te bekijken en beluisteren, waarin ik het gedicht voordraag. In de nieuwe opzet staat de video direct onder het gedicht geprojecteerd; de verbinding is dus met een klik op het pijltje gerealiseerd.

Er zijn ook enkele video's waar ik een werk presenteer. Ik wil dat in de toekomst meer gaan doen.
Mijn eigen video's zijn ook bij elkaar te vinden, als bovenaan de pagina op het icoon van Youtube wordt geclickt.

Maar ook video's van derden kunnen interessant zijn. Zo zijn video's van de internationale kunstenaars seminar 'recycle art' van World Art Delft (WAD), waaraan ik deelnam bij elkaar gegroepeerd en direct aanclickbaar.JCL
Jan-Clemens Lampe op Twitter
Sociale media zijn aardig ingeburgerd om vrienden en bekenden op de hoogte te houden.
Het kan soms doorslaan, maar beperkt en gericht gebruik van zender en ontvanger is het een goed communicatie middel.
Jan-Clemens Lampe is voor “vrienden” op Twitter aangesloten onder @janclemenslampe
Diegenen die @janclemenslampe volgen, ontvangen berichten. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan weet u ook wel hoe het werkt  zie www.twitter.com en klik eens op het Twittericoon, boven aan de pagina van de website.