Random werk

  • Purple Day
  • Raphael 2
  • 2-2gether
  • I love BN (Barten Noord) 1
  • Black & White P
  • Ireland / Ierland
  • Art card Thinking 1
  • Vis Skelet
  • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 019

Klik voor meer info

Terug naar nieuwsoverzicht
Uitprinten

Koningin onthult gedicht bij opening Malburgstaete10-11-2009 - Koningin onthulde gedicht van Jan-Clemens Lampe bij opening Malburgstaete in Arnhem

Koningin Beatrix opende op 17 november 2009 het multifunctioneel centrum Malburgstaete in Malburgen-Oost in Arnhem.
De koningin kwam naar de stad op uitnodiging van Vivare, Volkshuisvesting Arnhem en Pleyade. Stichting Pleyade is een overkoepelende organisatie voor wonen, zorg en welzijn in Arnhem. De stichting Pleyade is er speciaal voor mensen van 55 jaar en ouder. Pleyade heeft meerdere locaties; verpleeg- en behandelcentrum Altenova, verpleegunit Tertzio in Elst, de woonzorgcentra Eilandstaete, Malburgstaete en Waalstaete en kleinschalig wonen voor dementerenden in De Akkerwinde, Eldenstaete en Polderhof. Daarnaast bieden zij zorg en diensten bij mensen thuis.

 
Koningin Beatrix onthulde het gedicht "NU" van Jan-Clemens Lampe.©Malburgstaete

In het gebouw, genaamd 'Malburgstaete' zijn het Medisch Centrum Malburgen, de zorginstellingen RIBW, SWOA en Pleyade gehuisvest. Het multifunctionele centrum ligt in het hart van de wijk en biedt naast appartementen onder meer een bibliotheek, restaurant, internetcafé, wasserette, huisartsenpost, apotheek en ruimtes voor evenementen en cursussen. Het centrum moet een ontmoetingsplaats worden voor de wijkbewoners. Tevens heeft de Emmausparochie ruimte tot haar beschikking met o.a. een stiltecentrum.

Om de opening blijvend te markeren koos de raad van bestuur van Pleyade voor het gedicht "Nu" van Jan-Clemens Lampe, dat voor deze gelegenheid in roestvrij staal werd uitgevoerd.
Met de onthulling van dit gedicht opende Koningin Beatrix Malburgstaete. Zij deed dit in de recreatie- annex restaurantaccommodatie van Malburgstaete, waar het gedicht was opgesteld. Het gedicht zal worden bevestigd in de hal van het complex, met de bijpassende plaquette met de tekst "Hare Majesteit de Koningin opende op 17 november 2009 Malburgstaete"

Kunstenaars stellen en lange hoorn op, die tijdens de aankomst van de koningin wordt bespeeld.
Het sonore geluid draagt 12 kilometer ver.
©Jan-Clemens Lampe

                               
Wachten op de koningin met "de kroon op Malburgen"
©Jan-Clemens Lampe
Multifunctioneel woonzorgcentrum Malburgstaete.
De Koningin zal de achter het oranje doek verborgen naam onthullen


 
Vrijwilligers van jeugdgroepen bij het door de koningin onthulde gedicht.
Rechts achter Ibo Ahmed en rechts voor Hassan Dara. Links de maker van het gedicht Jan-Clemens Lampe.
©Hassan Dara

 
Het gedicht zal worden bevestigd in de hal van het complex, met de bijpassende plaquette met de tekst "Hare Majesteit de Koningin opende op 17 november 2009 Malburgstaete"