Random werk

  • Varenbos 009
  • Asparagus 5
  • KOV Expositie en Loterij bij 10-jarig jubileum
  • Angel 3 (Angel of Revenge)
  • Caught Bone G
  • Varenbosch De Cultuur Boerderij

Klik voor meer info

Terug naar nieuwsoverzicht
Uitprinten

Blog Jan-Clemens Lampe 17-10-2018 Andy Warhold17-10-2018 -

Blog Jan-Clemens Lampe 17-10-2018 Andy Warhol

Michael Minneboo schrijft in de VPRO gids #42 – van 20 oktober t/m 26 oktober 2018 over stripmaker Typex, d1e in het leven dook van popartkunstenaar Andy Warhol. Typex maakte een meeslepende beeldroman over diens leven.
Een interessant artikel, waardoor ik meteen weer aan de tijd  In de jaren zeventig dacht dat  ik ook geïnteresseerd was in de kunstenaar Warhol en regelmatig zijn Interview Magazine kocht. Ik heb de hele stapel nog steeds bewaard, dacht ik en wilde ze nog eens doorbladeren, maar in de schuur, waar ook series bladen liggen, die in die tijd toonaangevend en vernieuwend waren over mode (Dutch en Blend), lagen ze niet meer, Dus zoeken waar ik ze had neergelegd, want weggegooid had ik ze zeker niet.

In de boekenkast boven ook niet; ik begin te twijfelen of ik ze toch niet iemand cadeau heb gedaan. In twee andere boekenkasten ook niet. Weer ven terug naar de schuur; heb ik er nu echter overheen gekeken?
Terug naar het archief in de schuur, en ja hoor, een stapel van elf exemplaren, die indertijd voor Fl. 11,25 te koop was.  De zijkanten zijn verkleurd, maar de inhoud met foto’s en artikelen zijn niet verkleurd.
Ze liggen niet op de volgorde van de maand, die op de cover staat, maar ik moet gaan zoeken uit welk jaar ze zijn.
Het zijn 11 exemplaren, omdat ik 1 uitgave met een artikel over de Chippendales heb gebruikt voor een mixed media werk, met gelijke titel*, bestaande uit een Stoelleuning, pasteus beschilderd, met daarachter geklemd een editie uit Volume XIV (1985) van Andy Warhol's Interviiew Magazine, opengeslagen op de pagina met een advertentie met de mannen dansgroep de Chippendales
Hangend aan de leuning het bekende zwarte butterfly van de Chippendales.
Na de eerste twee kolommen uit de VPRO gids ben ik in huis gaan zoeken en deze blog geschreven.
Nu weer verder lezen in de VPRO gids over stripmaker Typex en zijn serie stripboeken.
 
Maandag  22 oktober VPRO, Nooit meer slapen  NPO RADIO 1. 00:00 – 02:00 uur
Mixed media werk Chippendales zie
https://www.janclemenslampe.nl/Gemengde-Technieken/Mixed-media/196-Chippendales-