Random werk

  • Het Portret - De Ontmoeting
  • Money Bags 02
  • Bold 2
  • Jaren 1941-1945
  • Marathon Singlet Dri-Comfort Large
  • Jaardag Gedicht/Poem
  • Loper T-shirt V-hals Dri-Comfort XXL
  • Den Bosch / s-Hertogenbosch Station
  • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 010
  • Caught Bone G

Klik voor meer info

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief 07 Jan-Clemens Lampe

Nieuwsbrief september 2010
Welkom op Nieuwsbrief  7 van Jan-Clemens Lampe van september 2010


Is deze nieuwsbrief interessant voor vrienden of bekenden, mail deze editie dan aan hen door.
Op de front-page van www.janclemenslampe.nl kan men zich inschrijven voor de nieuwsbrief; onder iedere nieuwsbrief staat een link om uit te schrijven (ook als men van e-mailadres verandert)


JCL
Kunstroute Oirschot 2010
Op 18 en 19 september wordt in de gemeente Oirschot voor het 3e jaar een kunstroute gehouden.
Aan de Kunstroute 2010 is een thematisch karakter gegeven waarbij naast beeldende kunst nadrukkelijk aandacht wordt geschonken aan ‘woord’ als kunstvorm. Professionele beeldend kunstenaars, dichters en schrijvers of anderen die met woordkunst bezig zijn, hebben zich laten inspireren door het thema, samenwerking met elkaar gezocht en in hun presentatie hieraan vorm gegeven. Dat maakt deze editie van de kunstroute extra spannend omdat er een confrontatie ofwel een samensmelting gaat plaats vinden tussen kunst en literatuur in welke vorm dan ook.
In dit kader exposeert Jan-Clemens Lampe zeven van zijn gedichten uitgevoerd in corten staal in het landschap bij De Cultuurboerderij in Westelbeers (gemeente Oirschot)JCL
Fotoproject
In de maanden April, Mei en Juni heb ik een fotoproject gedaan bij de Fontys, Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg.
Stilte & Zonsopgang is een project van Paul De Bruyne; hij is als is associated lector en docent regie verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hij schreef hierover het volgende:

"Zo’n vijftien jaar geleden overleed mijn vader. Ook in mijn leven was dat een mijlpaal. Het doorbreken van een keten. Het versterken van een keten. Dat wat verdwijnt komt steeds dichterbij. Steeds dichter bij en onder je huid. En onder die van je kinderen. In 1997 schreef ik er een toneelstuk over,  Rokersbeen. En nu had ik zin om terug te kijken en een ogenblik stil te staan. Met materiaal uit Rokersbeen, met muziek van Brassafrik, met een gedicht van Leonard Nolens, met De Muzetuin en onder het motto van Samuel Beckett: ‘Ja, ik was mijn vader en ik was mijn zoon. Ik stelde mezelf vragen en ik heb geantwoord zo goed als ik kon’. Terug kijken doe je in stilte en bij zonsopgang. Dat is altijd zo geweest."

Een selectie van het fotoverslag van dit project vindt u op Foto projecten


Fotoproject Boulevard Festival 2010
Dit jaar heb ik de opbouw van het Festival Boulevard op het stadsplein de Parade gefotografeerd.
De beelden van de stalen constructies, die de basis zijn van de grote operawand en andere theateronderkomens vond ik interessant als beeld en lijnenspel in zwart/wit fotografie.
Kijk voor een selectie op Boulevard 2010