Random werk

  • 2-2gether
  • Berlin 1988
  • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 018
  • Washing - sequentie
  • 2016

Klik voor meer info

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief 36 van Jan-Clemens Lampe

JCL
Het Kunstwerk van de Week
Sinds week 17 van 2014 schrijf ik iedere week een bericht op mijn website, waarin ik een van mijn kunstwerken bespreek en vertel over de betekening of achterliggende gedachte bij het ontstaan van het werk.
Als u de nieuwsberichten niet wil missen abonneert u zicht door middel van de RSS methode, door op het oranje RSS icoon te klikken bovenaan mijn homepagina.

Klik op onderstaande weeknummers en lees de in de afgelopen weken gepubliceerde berichten
Week 21 Week 22 Week 23 Week 24 Week 25 Week 26


JCL
Nieuw werk in acryl op linnen
In de afgelopen weken heb ik een nieuw werk in acryl op linnen, formaat 100x100, gemaakt.
Hierbij heb ik weer variaties op door mij gehanteerde technieken toegepast.

Het werk is getiteld 'Archaeological excavation 2' (archeologische opgraving 2), ontstaan door de werkmethode, waarbij over de gehele oppervlakte kleine delen van de verf zijn verwijderd, waardoor de onderliggende lagen zichtbaar worden.

Klik HIER voor meer informatie.
 


JCL
Nieuw werk in acryl op linnen (2)
Een tweede werk dat ik In de afgelopen weken in het formaat 100x100cm in acryl op linnen heb gemaakt. Hierbij heb ik eveneens weer variaties op de door mij gehanteerde technieken toegepast; titel: 'Out of the black'.

'Out of the black' is de titel omdat dit werk geschilderd is over een ouder werk met de titel 'Black 1"

Het werk is opgebouwd uit meerdere lagen acryl in diverse kleuren, waarna de kleuren door middel van paletmes en roller zijn vermengd. Tenslotte zijn delen van de verf met het paletmes verwijderd, waardoor 'vensters' ontstaan en de onderliggende lagen zichtbaar worden.

Klik HIER voor meer informatie
 


JCL
Nieuwsbrief juni 2014
Gebruik bij het lezen van de nieuwsbrief via de website A+ ] A- in de kop van de pagina om de tekst te vergroten of te verkleinen.

Opnieuw lezen van een nieuwsbrief is mogelijk door op mijn homepage - onder het vakje voor inschrijven voor nieuwsbrief - de link 'Bekijk hier de voorgaande edities' aan te klikken, of klik HIER

Vindt u deze nieuwsbrief of mijn website ook interessant voor vrienden of bekenden, stuur deze nieuwsbrief dan aan hen door met de suggestie zich ook te abonneren op deze informatie.

N.B. krijgt u een nieuw e-mailadres? Meldt u dan onderaan deze nieuwsbrief af en meldt u op de homepage opnieuw aan.

Wilt u helemaal up-to-date zijn klik dan op het RSS-pictogram of volg mij op Twitter en/of 'like' me op Facebook via de pictogrammen bovenaan mijn homepage.