Random werk

 • Sint Jozefkerk / Orangerie 1
 • Marrowfat 1a
 • Funny Farm
 • White Stream 20
 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 022
 • Kapsalon Le Jeune Tilburg Interieur fotografie door Jan-Clemens Lampe
 • Locked up 14
 • Portretserie You know what she is thinking ? Februari 1989
 • White Stream 16
 • White Stream 01
 • Basic-DP serie zwart/wit fotografie
 • Sculptures in Church 01

Klik voor meer info

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief 29 van Jan-Clemens Lampe

JCL
Nieuwsbrief Decemer 2013
Gebruik bij het lezen van de nieuwsbrief via de website A+ ] A- in de kop van de pagina om de tekst te vergroten of te verkleinen.

Opnieuw lezen van een nieuwsbrief kan door op de homepage - onder het vakje voor inschrijven voor nieuwsbrief - de link 'Bekijk hier de voorgaande edities' aan te klikken, of klik HIER

Vindt u deze nieuwsbrief of mijn website ook interessant voor vrienden of bekenden, stuur deze nieuwsbrief dan aan hen door met de suggestie zich ook te abonneren op deze informatie.

N.B. heeft u een nieuw e-mailadres? Meldt u dan onderaan deze nieuwsbrief af en meldt u op de homepage opnieuw aan.JCL
Jan-Clemens Lampe interviewt Isabelle Beernaert
Ik ben naast beeldend kunstenaar ook Pionier voor de Dans in het Parktheater in Eindhoven.
Ik ga Isabelle Beernaert interviewen als inleiding bij haar voorstelling Red, Yellow, Blue in het Parktheater Eindhoven op woensdag 4 december om 19.15 uur.

Isabelle Beernaert genoot haar professionele opleiding als danser aan de Koninklijke balletschool van Antwerpen (KBA), toen nog onder artistieke leiding van mevr. Jos Brabants en nadien mevr.Marinella Paneda.
Haar eerste belangrijke rol kreeg ze op 9 jarige leeftijd toen ze aankwam op het KBA.
Ze vertolkte de jonge versie van het hoofdpersonage uit de opera "Gansendonck" in de Vlaamse Opera (Antwerpen).
De pedagogen die Isabelle vormden zijn o.a.Yvonne Vanderhoven, Maria Metchkarova, Tom Vancauwenbergh, Mia Vandeghinste, Yen Stolk, Ben Berghmans, Michou Swennen, Jeanine Van Boven, Heino Heiden en de pionier van de dans in België mevr. Jeanne Brabants.

In schoolverband werkte Isabelle met talloze binnen-en buitenlandse choreografen voor zowel klassieke en moderne theaterstukken. O.a. Marc Morris, Heino Heiden, Aimé De ligniére, mevr. Marliere, Ben Berghmans... Isabelle werd telkens verkozen omwille van haar sterk vertolkend karakter en sterke persoonlijkheid.
Naast haar professionele opleiding waar ze geschoold werd in klassiek ballet, pas de deux, Graham, Limon, Modern-Jazz, show-jazz, mime, Bulgaarse dans, Spaanse dans en tango bleef Isabelle geïnteresseerd in het verbreden van haar horizon en volgde talloze binnen- en buitenlandse dansstages waar ze in contact kwam met heel wat bekende namen in de moderne danswereld.
Haar specialisatie Modern-Jazz voltooide ze aan "Centre internationale de formation

Het succes van choreografe Isabelle Beernaert is een van de meest interessante ontwikkelingen in de danswereld van de laatste tijd. Ze werd bekend als choreografe bij So You Think You Can Dance, maar heeft inmiddels drie successhows en een danspublieksprijs op haar naam staan. De sfeer die ze creëert, de muziek die ze gebruikt en de dansers met wie ze werkt (finalisten van o.a. So You Think You Can Dance) maken Red, Yellow & Blue* een ideale introductie tot de moderne dans.

Klik HIER voor meer informatieJCL
Gedicht 'Vader & Zoon' van Jan-Clemens Lampe inspireerde schrijver Jaap van Barneveld
Mijn gedicht 'Vader en Zoon' inspireerde mede Jaap van Barneveld bij het schrijven van het hoofdstuk 'Eerlijkheid' voor zijn boek 'Liefde in Bedrijf' (affectiviteit & effectiviteit in organisaties). ISBN 978-90-5972-668-0

In mei 2012 ontving ik een e-mail van Jaap van Barneveld, die vanuit Frankrijk vroeg of hij het gedicht 'Vader en Zoon' mocht opnemen in het boek, dat hij aan het schrijven was.
Hij schreef mij onder andere 'Uw gedicht geeft naar mijn gevoel precies weer welk soort eerlijkheid in organisaties aan de orde is. Het hoofdstuk Eerlijkheid zal beginnen met dit gedicht. De eerste twee regels blijven me altijd bij.
‘het is de eerlijkheid die de geesten bindt’.  Nou, dat zou je toch ieder bedrijf gunnen! Zullen we beginnen met de banken?!'

Eind november 2013 werd het boek uitgegeven door Eburon Business in Delft.
Het is, ook voor de leek, een inspirerend boek geworden met een mooie lay-out, ruimte per hoofdstuk voor aantekeningen en een rood lintje om een bladzijde te markeren.

In het boek 'Liefde in Bedrijf' staat aan het begin van hoofdstuk 'Eerlijkheid' het gedicht 'Vader en Zoon' afgedrukt.JCL
Speciale actie Kleurenfotografie
Enkele van mijn werken met originele (analoge) kleurenfotografie zijn in de aanbieding. Met een aanzienlijke korting wordt het interessant voor diegenen, die in de buurt wonen, want voor de aanbieding geldt: Afhalen in mijn galerie (aan huis) en contante betaling.

Klik HIER voor meer informatie.


JCL
Actie JCL fotokaarten
Voor mijn JCL-zwart/wit fotokaarten in een speciale aanbieding.
In de maanden November en December 2013 worden geen verzendkosten berekend.

Ik heb in een beperkte oplage een serie kunstkaarten uitgebracht met 8 in 4-kleurendruk vervaardigde zwart-wit foto's. Het is een selectie uit mijn werk; de serie heeft als onderwerp manlijke modelfotografie.
De verniste kaarten hebben een afmeting van 105x148mm.

ISBN 978-90-808905-2-7
De 8 kunstkaarten worden gebracht in een speciaal ontworpen hard kartonnen presentatiemap met drukknop sluiting.

De 8 foto's kunnen ook los besteld worden; geef via de e-mail link de bestelling op; aanvullend kan via een speciale e-mail link in de tekst opgegeven worden dat de kosten zijn overgemaakt.

Voor meer informatie klik HIER