Random werk

 • Garden 07
 • Movement 02
 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 004
 • Art card Dancing 1
 • Asparagus 4
 • Loper T-shirt V-hals Dri-Comfort Medium
 • 2014
 • 2018
 • Moods
 • Watercolours 3
 • Torso 13

Klik voor meer info

« terug naar overzicht

Nieuwsbrief 13 Jan-Clemens Lampe

JCL
Nieuwsbrief Januari 2012
Welkom op Nieuwsbrief 13 van Jan-Clemens Lampe van januari 2012.
Ontvangen mail en ook deze nieuwsbrief wordt in eerste instantie met een icoontjes in plaats van afbeeldingen getoond. Dit heeft o.a. Microsoft bedacht om de berichten sneller te kunnen versturen. Indien u met de rechter muisknop op een icoon klikt wordt een klein keuzemenu zicht baar. Klik nu op 'afbeeldingen downloaden'.

De eerste nieuwsbrief in de nieuwe opzet heeft goede reacties opgeleverd. Er zaten helaas een paar links in de tekst, die niet (optimaal) werkte. Maar die zijn in de online-versie snel hersteld.
Bij de omzetting is de inschrijving voor de nieuwsbrief niet goed verlopen; heeft u een bevestiging gehad, waarbij de link voor de bevestiging een pagina te zien gaf met 'kan de webpagina niet vinden', dan graag opnieuw inschrijven via de home page
Wilt u mij helpen de fouten te herstellen? Meld ze mij

Het tijdelijke website adres lampe.eu schakelt automatisch door naar het hoofd domein www.janclemenslampe.nl

Bij de leesbaarheid van het gekozen lettertype en de kleur wit op een zwarte achtergrond kan verbeterd worden door de letter te vergroten, waardoor de letters en ook de spaties vergroten. Klik hiervoor bovenaan de pagina op A+
De links naar andere delen van de website zullen voortaan in grijs afgedrukt worden.

Bovenaan de nieuwsbrief is een link geplaatst, om direct naar de web-versie over te schakelen als de mail niet goed of ongemakkelijk te lezen is.

Is deze nieuwsbrief interessant voor vrienden of bekenden, mail deze editie dan aan hen door.
Op de Home-page van www.janclemenslampe.nl   kan men zich inschrijven voor de nieuwsbrief; onder iedere nieuwsbrief staat een link om uit te schrijven (ook als men van e-mailadres verandert)JCL
2012
Ik wens u allen, die mij via de nieuwsbrief volgen in het 2012e jaar, waarin wij leven,  een positieve instelling toe. Genieten van de kleine dingen, die er zijn, maar soms niet gezien of gevoeld worden.
Met een open blik, zodat wij diegenen ontdekken, die ook op die manier door willen gaan en zo er samen weer een goed jaar van maken.

Bekijk de nieuwjaarswens, die ik voor 2012 maakte in een grotere uitvoering op mijn website
JCL
Fotoprojecten
De categorie foto projecten geeft, binnen de hoofdgroep 'fotografie', het beste overzicht van mijn foto werk..
Alle foto's, die ik de moeite waard vind en wil publiceren staan hier verzameld.
Ik probeer de series een duidelijke titel te geven, die de lading dekt.
Bij de foto projecten staat de eerste foto groot afgebeeld; daaronder staan klein afgebeeld de overige foto's in de serie. Als u op de grote foto klikt kunt door middel van pijltjes > en < door de serie scrollen. met X verlaat u de serie.
 
Een deel van de getoonde foto's wordt ook als ingelijst foto werk gepresenteerd. Dat gebeurt onder een van de andere categorieën in de hoofdgroep 'fotografie'. Ik zal zo goed mogelijk door middel van een link aangeven in welke categorie deze foto werken worden getoond.
Bij de gelijste werken wordt nadere informatie gegeven, als ook de prijs, die in de galerie voor het werk wordt gevraagd.

Veel foto's die gepubliceerd worden zijn vanaf negatieven gedigitaliseerd. Hier gaat veel werk en tijd inzitten; dus de serie-reeks, als ook de series zelf groeien langzaam. Als een serie af is, zal ik dit zeker melden. Ik wil tussendoor in mijn atelier ook graag gehoor geven aan mijn inspiratie voor werken in acryl op Belgisch linnen.

Foto projecten die compleet zijn: 'Boots' en 'Locked Up'
Ook zijn de series over 's-Hertogenbosch weer op de vernieuwde site geplaatst; kijk naar
'Den Bosch in kleur 1990 & 1999', 'Den Bosch in zwart/wit 2001''Den Bosch Impressies' en 'Den Bosch Station'.JCL
RSS - nog snellere informatie
Voor wie alle nieuwe berichten direct wil weten is er RSS.
Rechts in de kop van de website staat de icoon van RSS, Really Simple Syndication (eenvoudige gelijktijdige publicatie).
Met deze techniek kan men zich verzekeren van gelijktijdige ontvangst van nieuwe berichten, die op de site www.janclemenslampe.nl worden gepubliceerd
Voor meer informatie zie Wikipedia
JCL
Oude gedichten gepubliceerd
Ik bladerde in teksten van jaren geleden en vond gedichten, die ik niet eerder publiceerde.
Aan het eind van het jaar 2011 publiceer ik op mijn vernieuwde website in het hoofdstuk 'gedichten' in de categorie 'overwegingen' de gedichten 'Carambolage' (1999) en 'Generaties'.(2005)
En ik heb verder gespit, en ontdekte nog een aantal gedichten, die ik nog eens ga nalezen en waarschijnlijk zonder veranderingen kan publiceren. 
Aangemoedigd door deze ontdekking volgen mogelijk later nog een paar publicaties.

JCL
Het verhaal achter een fotosessie.
Op een van de indertijd regelmatige bijeenkomsten in de studio van Marie-Cécile Moerdijk ontmoette ik Henk van Ulsen (†2009) weer. Hij was in gezelschap van Rachid ben Ali , die hij protegeerde. Hij was namelijk een groot kunstliefhebber en verzamelaar. Rachid was toen een opkomende succesvol kunstenaar.

Ik vertelde Rachid dat ik beeldend kunstenaar was en veel het medium fotografie gebruikte. Rachid was geïnteresseerd en hield van de aandacht van de camera.
Wij spraken af een fotoseries te houden met als thema portretten in een Marokkaans sfeer. Rachid heeft een mooie verzameling Marokkaanse kleding.
Zo gezegd, zo gedaan. Op een morgen in juli 1999 haalde ik Rachid, bepakt en bezakt, op van het station in den Bosch.
Het werd een lange fotosessie . Ik werkte met een Hasselblad camera, waar slechts 12 foto’s op een rolletje zitten en dus regelmatig moest worden gewisseld van cassette.

Na het ontwikkelen van de foto's en printen van een selectie zwart/wit foto’s bezocht ik Rachid in zijn atelier in Amsterdam . Hij was enthousiast. Bij het opmaken en het tekenen van het contract wilde hij slechts voor een beperkt aantal foto's toestemming geven voor publicatie.

Van die selectie heb ik in 2011 de negatieven gedigitaliseerd en besloot een deel via mijn website te publiceren. Het resultaat ziet u  in de serie 'Arabic Nights' onder foto projecten in het hoofdstuk fotografie.
Een deel van de foto's zal ik ook als c-print gaan uitbrengen. Binnenkort een keer te zien onder de categorie portretten.