Random werk

 • Hats
 • KOV Expositie en Loterij bij 10-jarig jubileum
 • White Stream 07
 • Den Bosch / s-Hertogenbosch Station
 • White Stream 01
 • Natures Elements I
 • Huis van Bewaring 's-Hertogenbosch 018
 • White Stream 20
 • Angel 3 (Angel of Revenge)
 • Sculptures in Church 2
 • Varenbos 007

Klik voor meer info

Vorige product Terug naar overzicht Volgend product
Uitprinten

Foto projecten

I love BN (Barten Noord) 1 
Categorie:Foto projecten
I love BN (Barten Noord) 1
I love B-N (Barten Noord) / Boulevard 2005 is een theaterproductie van de Willem CodA Stichting
Fotografie © Jan-Clemens Lampe

Aan de rand van het centrum van Den Bosch, bij het water ‘De IJzeren Vrouw’ lag tot voor kort de volksbuurt ‘Barten-Noord’. Twee jaar geleden is deze wijk gesloopt om plaats te maken voor nieuwe huur- en koopwoningen. Op de tekentafel van de stadsvernieuwers leek het een eenvoudige sanering van een verouderde en uitgewoonde stadswijk. Een buitenkans om op deze ideale locatie een wijk naar de nieuwste inzichten in te richten. Maar wat gebeurde er met de oud-bewoners? Waar zijn zij gebleven en hoe is het nu met ze gesteld? We weten dat ze elders in de stad zijn ondergebracht. De huizen – die ze moesten verlaten – werden meteen neergehaald om te voorkomen dat anderen het opnieuw zouden betrekken. Zo veranderde een intieme volksbuurt langzaam in een kale zand vlakte. Aan het einde van dat jaar vierden de twee laatst overgeblevenen hun kerstfeest op een verlaten stratenplan. De huizen waren weg – alleen de straten lagen er nog. Wie luistert er nu nog naar hun verhalen? Staat er nog iemand stil bij wat hier ooit was?

Op basis van interviews met oudbewoners, betrokkenen van de Gemeente en Brabant Wonen, brengen regisseur Natasja d’Armagnac en vormgever Bernadette Notten een laatste ode aan deze verdwenen volksbuurt. Een tragikomische rondgang door de ruimtes van de Brede Bossche School – uitkijkend over het bouwterrein waar straks de nieuwe wijk ‘Hinthamerpoort’ zal verrijzen.

I love BN speelde op het Theaterfestival Boulevard van 5 t/m 14 augustus 2005 op locatie Brede Bosche School 'De Graaf'
dagelijks van 15.00 uur tot 01.00 uur.

"I love B-N" is een productie van de Willem CodA Stichting en speelt tijdens de Boulevard 2005 in 's-Hertogenbosch.
Tekst Natasja d'Armagnac & Lucas de Waard Regie Natasja d'Armagnac
Beeld Bernadette Notten Regie-assistent Marjan Rijnbergen Choreografie Laura Pijnenborgh Componist Ad Grooten Accordeonist Brigitte Ubachs Grafische vormgeving Max Beinema Lichtontwerp & techniek Eric Japenga Assistent techniek Jack vd Ven en Remy Papavoine Fotografie Jan-Clemens Lampe Productie Annet Henskens & Marjan Rijnbergen Zakelijke leiding & publiciteit Romijn Conen Spel Marije Idema, Marcel Roelfsema, Cindy de Qant, Eva van Welzenis Dans Jan-Clemens Lampe, Pierre van de Oord, Gui van Hooijdonk
Figuratie Rob Meulmeester, Angelique de Cock, Paul van Pelt, Astrid Rommens, Josephine van Hooijdonk, Sara Barros de Silva, Werner Evers Uitvoering decor Nele Notten, Tsjipke Deuzeman, Roel van de Laar, Evelyne Montens, Sanne Reichert en Christel van Hoeckel.

Met dank aan: ons bestuur (Kirsti Pol, Rob Meulmeester en Jane van der Lest), de BMC, oudbewoners van Barten-Noord, Stichting Divers, Brabant Wonen, Sars verhuizingen en verpakkingen B.V., Dutch Event, Rikke de Waard, Laura Nuiver, Dorus Verwiel, Ewout Munz, Eveline van der Griend, Tineke Papavoine, Vollenbergh Kappers, Job Conen, Theaterfestival Boulevard en staf en personeel van de Brede Bossche School "De Graaf".

(De Willem CodA Stichting is een Bosch initiatief van regisseur Natasja d'Armagnac en acteur Romijn Conen)

Een overzicht van initiatiefnemers, uitvoerenden, voorbereiding en beelden van de voorstelling.

Lees ook het gedicht HUIS, dat Jan-Clemens Lampe naar aanleiding van dit project schreef.

I love BN (Barten Noord) 1 bestellen / interesse
Geslacht: Dhr. / Mevr.
Voornaam:
Tussenvoegsel:
Achternaam:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Land:
Telefoon:
E-mail adres:
Opmerking:
CAPTCHA Image
Voer de beveiligingscode in: